Monday, May 28, 2012

Στο πέρασμα του χρόνου....


4 comments:

  1. Πάνω σε έναν τοίχο, τα σημάδια του χρόνου γίνονται εύκολα ορατά.
    Χρειάζεται, όμως, ειδικός φακός για να απαθανατίσει το πέρασμα του χρόνου σε μια ανθρώπινη ψυχή...

    ReplyDelete
  2. Εάν θα υπηρχε ένας τέτοιος φακός, δεν θα υπήρχε τέχνη, και δεν θα μιλούσαμε για ανθρώπους αλλά μάλλον για ρομπότ. Τα μεγαλύτερα έργα τέχνης έγιναν πάνω σε αυτή την αέναη προσπάθεια, να «φωτογραφίσουν» την ανθρωπινή ψυχή, δεν ξέρω εάν είναι κατορθωτό η όχι , εγώ πάντα όμως θα προσπαθώ…

    ReplyDelete
  3. Θάνο νομίζω ότι έχεις τα απαραίτητα "φίλτρα" για να διεισδύσεις στα άδυτα της ψυχής. Δεν χρειάζεται ειδικός φακός, μόνο λίγη συναισθηματική νοημοσύνη. Αλλιώς, θα φωτογράφιζες μόνο γοητευτικά ηλιοβασιλέματα και πανοραμικές φωτογραφίες τοπίων. Νομίζω ότι η ματιά που αγκαλιάζει μια ασήμαντη λεπτομέρεια, έχει τη δυνατότητα να παρατηρεί, να καταγράφει και να προβάλλει τα ανθρώπινα συναισθήματα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι τέχνη, πάντως είναι ένα σπάνιο ανθρώπινο χάρισμα στο οποίο -προσωπικά- υποκλίνομαι!

    ReplyDelete
  4. Θάνο, θα συμφωνήσω με τη Μαρία. Με τη φωτογραφική - καλλιτεχνική σου ματιά, καταφέρνεις να αναδείξεις σε σημαντικό, κάτι, που ενδεχομένως θα έμενε απαρατήρητο.
    Κάνοντας λόγο για "ειδικό φακό", αναφέρομαι στο χάρισμα, στο ταλέντο που διαισθάνομαι ότι έχεις (λέω "διασθάνομαι" διότι τώρα γνωρίζω τη δουλειά σου, να δίνεις ζωή στο άψυχο.
    Θεωρώ, επίσης, ότι σε μια φωτογράφηση προσώπου, θα καταφέρεις να "πιάσεις" με τον δικό σου "φακό", εκείνη την έκφραση, που θα λέει τόσα πολλά για την ψυχοσύνθεση του φωτογραφιζόμενου...

    ReplyDelete