Wednesday, May 21, 2014

Την Κυριακη λοιπόν....


2 comments:

  1. Αγαπητέ Θάνο,
    σε βρήκα στη Μαρία Κανελλάκη και ήρθα. Περιπλανήθηκα σε αρκετές φωτογραφίες σου. Ο τρόπος τής φωτογράφισης προκαλεί όχι μόνο πολλές σκέψεις αλλά εξωθεί να καθίσεις και να γράψεις ολόκληρο κείμενο. Πιστεύω πως αν κάποιος δει μια φωτογραφία σου ενός τοπίου που το είχε επισκεφθεί, θα παρακινηθεί να ξαναπάει για να «δει» αυτά που δε μπόρεσε να παρατηρήσει. Και οι λεζάντες πρωτότυπα ταιριαστές. Εύχομαι καλή συνέχεια.
    ΥΓ. Θα μου επιτρέψεις και μια παρατήρηση. Θεμιτό να γράφει κανείς στα αγγλικά, αφού απευθύνεται στον παγκόσμιο διαδικτυακό χώρο. Αν όμως απευθύνεται και σε Έλληνες πρέπει να τα γράφει και στα Ελληνικά. Ακόμα κι αν όλοι οι Έλληνες ήταν αγγλομαθείς. (Εμείς οι γεροντότεροι πάντως κατέχουμε μόνο την Ελληνική).
    Να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ Αρη,

    Είναι μεγάλη τιμή για μένα, ένας καλλιτέχνης-δάσκαλος , της γραφής και του λόγου να μου εκφράζει τόσο υπέροχα σχόλια και να επισκέπτεται τον ιστότοπο μου, ειλικρινά έχω συγκινηθεί . Παράλληλα δε χαιρομαι γιατί κάποιος διαπίστωσε αυτό που εγώ " είδα" εκφράζοντας το με τον τρόπο μου. Να είσαι πάντα καλά και πάντα αστειρευτα δημιουργικός όσο και εάν αυτό ίσως έχει πολύ φορεθεί τώρα τελευταία...

    Σχετικά με το σχόλιο περί ξενόγλωσσων τίτλων, η τεχνολογία και εδώ έχει προχωρήσει.
    Μπορεί κάποιος λοιπόν, να " επιλέξει" με το ποντίκι, τον τίτλο , και στην δεξιά πλευρά της σελίδας, ακριβώς κάτω από εκεί που υπάρχουν οι μικρές φωτογραφιες των ανθρώπων που ακολουθούν τον ιστοτοπο, υπάρχει η ένδειξη "Translate" /Μετάφραση.. Επιλέγεις την γλώσσα που θες και βλεπεις τον τίτλο να έχει μεταφραστή αυτόματα. Βέβαια υπάρχουν φορές που η μετάφραση δεν είναι απόλυτα ακριβής, αλλά τουλάχιστον εχεις μια καλή άποψη. Δεν σου κρύβω δε, ότι είμαι προβληματισμένος στο εάν ο τίτλος είναι απαραίτητος γιατί έτσι κάπου οδηγείς τον άλλον και τον στερείς ίσως από μια πολύ ποιο ελεύθερη προσέγγιση του θέματος, αλλά μάλλον θα μείνει ακόμα σε εκκρεμότητα η οποιαδήποτε απόφαση μου για τυχόν αλλαγή.
    Καλημερα και καλή συνέχεια
    Θάνος

    ReplyDelete