Saturday, March 23, 2013

Η Νύχτα των Στοιχειών – Οι τελευταίες Πινελιές .. (Μέρος 1ο)



Η "Νύχτα των Στοιχειών" είναι η δραματική αναπαράσταση που ζωντανεύει τους θρύλους και τις παραδόσεις της Άμφισσας μέσα από τις πανάρχαιες μνήμες και διαδρομές.
Πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατόβραδο των Αποκρεών απο το 1995 ,με αφετηρία την παλιά συνοικία των Ταμπάκηδων την Χάρμαινα
Στους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης περιφέρονται πλάσματα αλλόκοτα και υπερφυσικά. Ξωτικά, Νεράιδες, Ντεβέτσκες, Μποτσνάκηδες, Ξυλένιοι, Αχυρένιοι, Αράπηδες, καθώς το παρελθόν ξαναζεί στο παρόν σε μία ατμόσφαιρα υποβλητική.
Το "Στοιχειό της Χάρμαινας", το μεγαλύτερο και το πιο δυνατό, ο φόβος και ο τρόμος των παλαιών Χαρμαινιωτών αλλά και προστάτης των Ταμπάκηδων θα κάνει την εμφάνιση του στα σκαλιά του Άι -Νικόλα, θα κατέβει προς την πλατεία μαζί με τα παρατρεχάμενα ξωτικά και ένα ατέλειωτο πλήθος δερματοφόρων και κουδουνοφόρων για να συναντηθεί με τα άλλα δύο ξωτικά της Τέχολης και του Γκιριζιού σε μία πάλη μέχρι εσχάτων.

(Πηγή: Γιώργος Σκυλογιάννης. Κείμενο από το Λεύκωμα "Η Νύχτα των Στοιχειών". Άμφισσα 2008)


Άμφισσα , Μάρτιος 2013

Στο Εικαστικό εργαστήρι της πόλης,  λίγο πριν τον έξοδο του ποιο ανθρωπόμορφου " στοιχειού της Χάρμαινας"  τα τελευταία χρόνια, επικρατεί ένας εικαστικά δημιουργικός πανικός, από τα « αλλόκοτα πλάσματα» που θα το συνοδέψουν....










No comments:

Post a Comment